Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

2+2=?

Ως γνωστόν οι μαθητές πρέπει να δώσουν 6 μαθήματα στις πανελλήνιες. Και ως γνωστόν 1 από αυτά μπορούν να το διαλέξουν εκείνοι (ανάμεσα σε μόνο 4 βέβαια). Μήπως αυτό σημαίνει πως τα υπόλοιπα 3 είναι για τα μπάζα; Μήπως σημαίνει πως αν διαλέξεις τη Φυσική δε θα πρέπει να μάθεις τι είναι το AIDS και πώς αυτό μεταδίδεται ή ότι αν διαλέξεις την Ιστορία δεν πρέπει να μάθεις ότι όταν το φως περνάει από ένα πρίσμα αναλύεται σε διάφορα χρώματα;
Ή μήπως το ότι διάλεξες τη Βιολογία σημαίνει ότι δεν πρέπει να μάθεις να βγάζεις ένα μέσο όρο;! Αν είναι ποτέ δυνατόν, απόφοιτοι Ενιαίου (ή Γενικού, κάθε λίγο το αλλάζουν...) Λυκείου, να μην μπορούν να βγάλουν ένα μέσο όρο και να τραβήξουν δυο γραμμές να κάνουν ένα διάγραμμα! Και μάλιστα να έχουν το θράσος να απλώνουν στα θρανία τους τόμους της κατεύθυνσης ή της Βιολογίας και να θεωρούν ότι αθωώνονται επειδή επέλεξαν διαφορετικό μάθημα!
Ακόμα χειρότερα: να σου λένε ότι δεν μπορούν να βγάλουν τη μέση τιμή γιατί δεν καταλαβαίνουν μαθηματικά! Αν αγνοήσουμε το γεγονός ότι μόνο στοιχειώδεις γνώσεις αριθμητικής απαιτούνται, γεννιέται η απορία: πώς πέρασες όλες τις τάξεις από το Δημοτικό μέχρι τη Β΄Λυκείου κι έφτασες στη Γ΄Λυκείου χωρίς να ξέρεις βασικά πράγματα, και έχεις και την απαίτηση να μπεις στο Πανεπιστήμιο!

Και ύστερα σου φταίει το σύστημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: