Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008

Εθνι(κιστι)κή Παιδεία

"Η πραγματική πρωτεύουσα της χώρας είναι η Κωνσταντινούπολη"

"Ο αληθινός εχθρός του αρχαίου ελληνικού πνεύματος είναι ο σιωνισμός"

"Όσοι αρχαίοι Έλληνες ήταν ομοφυλόφιλοι ήταν πάντα ενεργητικοί[...]. Κάθε μαθητής αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων το θεωρούσε τιμή να εκσπερματώνει στα πόδια του δασκάλου του"

Όχι, δεν κατέγραψα μόλις τώρα 2 βασικές θέσεις των ακροδεξιών ούτε μια θέση απροσδιόριστης προέλευσης (θέλω να πιστεύω ότι το τρίτο δεν είναι κι αυτό θέση τους) . Με περηφάνια σας παρουσιάζω τρία αποφθέγματα του μοναδικού, του ανεπανάληπτου κυρίου Ι. Α., φιλολόγου του σχολείου μας! Για να σας καθησυχάσω σας λέω ότι ευτυχώς οι τρεις αυτές δοξασίες δε συμπεριλαμβάνονται (ακόμα) στο σχολικό πρόγραμμα. Όμως ο κύριος Ι.Α. θεώρησε σκόπιμο να μας ενημερώσει καθώς και οι περιστάσεις στις οποίες εκφωνήθηκαν το ευνοούσαν. Συγκεκριμένα τι πιο λογικό απ΄το να υπερασπιστείς τα εθνικά μας δικαιώματα στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια του μαθήματος της κοινωνιολογίας και ιδιαίτερα στο μάθημα για την αξία της οικογένειας ως φορέα κοινωνικοποίησης; Και τι πιο αυτονόητο απ΄το να αποκαλύψεις τη μυστική συνωμοσία των Εβραίων ενάντια στο ελληνικό πνεύμα με αφορμή την περιγραφή της αθηναϊκής δημοκρατίας στον Επιτάφιο του Περικλή; Για να μην αναφέρω στην αδιαμφισβήτητη σχέση ανάμεσα στον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο και τη σεξουαλική συμπεριφορά των αρχαίων Ελλήνων.
Κατόπιν όλων των παραπάνω δεν μπορεί κανείς παρά να αναρρωτιέται: τα πιστεύει ο κύριος Ι.Α. αυτά και τα λέει, ή είπε να πετάξει καμιά βλακεία να περάσει η ώρα; Κατόπιν ωρίμου συζητήσεως με τους παρόντες σε κάθε περίπτωση συμμαθητές μου καταλήξαμε ότι πράγματι τα πιστεύει αυτά... Να χαρώ εγώ μορφωμένο άνθρωπο, με πτυχία και χαρτιά και ανεπτυγμένη σκέψη! Να χαρώ εγώ άνθρωπο που διορίστηκε για να διδάξει και που το ελληνικό δημόσιο τον πληρώνει για να μας μαθαίνει όλα αυτά τα μπαρμπούτσαλα!
Ευτυχώς υπάρχουν και χειρότερα! Θα μπορούσαμε να έχουμε καθηγητή τον κύριο Γεωργιάδη. Τώρα θα μου πεις, τι τον προτιμάς: καθηγητή να διδάσκει εθνικιστικές μπούρδες στους μαθητές ή βουλευτή να αποφασίζει για το μέλλον της χώρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: